Pereiti prie turinio
Pagrindinis » Straipsniai » Kavos aparatas kavą pagamina per greitai

Kavos aparatas kavą pagamina per greitai

Galimos priežastys, dėl kurių kavos aparatas kavą gamina per greitai, gali būti šios:

  • Per smulkiai sumalta kava. Kai dalelės yra per mažos, ruošiant kavą jos greičiau išsiskiria.
  • Filtro krepšelis yra perpildytas kavos tirščių. Perpildytas filtro krepšelis padidins gaminimo greitį.
  • Vandens temperatūra gali būti per aukšta, todėl taip pat gali padidėti greitis ir atsirasti perteklinė gamyba.
  • Užsikimšusi kavos virimo galvutė gali turėti įtakos srauto greičiui, todėl jis gali būti greitesnis nei įprastai. Tai gali sukelti per didelį gaminimo greitį ir skonio trūkumą galutiniame puodelyje.
  • Kavos malimo nustatymas gali būti per stambus arba filtro krepšelyje gali būti per maža kavos dozė. Dėl to puodelyje gali būti per daug koncentruotos kavos, kuri yra nesubalansuota ir kartaus skonio.

Galiausiai, problemą gali sukelti ir sugedęs siurblys arba sugedusios kavos aparato dalys. Svarbu patikrinti visas šias sudedamąsias dalis prieš bandant atlikti bet kokį remontą. Reguliari techninė priežiūra ir valymas taip pat yra svarbūs siekiant užtikrinti kavos aparato ilgaamžiškumą. Kad ateityje išvengtumėte šios problemos, galbūt verta investuoti į geros kokybės mėsmalę arba reguliuojamą dozatorių, kad būtų galima tiksliau dozuoti kavą. Tai padės kaskart paruošti nuolat aukštos kokybės kavos puodelį. Geros kokybės vandens filtras taip pat gali padėti pagerinti bendrą kavos skonį, nes užtikrina, kad vanduo būtų švarus, be mineralų ir kitų teršalų. Šiek tiek pasistengę galite kaskart mėgautis puikiu kavos puodeliu.