Pereiti prie turinio
Pagrindinis » Straipsniai » Kavos gamyba: aparato ar rankų darbo?

Kavos gamyba: aparato ar rankų darbo?

Kurį lengviau valyti?

Įrangą, kurią naudojame ruošti rankomis kavą, tokią kaip prancūziškas spaudėjas arba Aero spaudas, yra santykinai lengviau valomi. Juos galite netgi plauti švelniu muilu su šiltu vandeniu, o kokybiškos šių prietaisų versijos taip pat tinkamos naudoti indaplovėje. Aparatai, kita vertus, yra daug sudėtingesnio valymo, nes juose yra daug detalių ir didelis valymo plotas. Jų atskiras dalis reikia valyti maždaug kas savaitę. Kitu atveju gali susidaryti užteršimai, kuriems valyti reikės specializuotų produktų.

Kas saugiau?

Kavos aparatai yra turi izoliatorius, kad būtų išvengta nelaimių. Tačiau jei pasirenkate rankinį kavos gaminimo būdą, neišvengsite verdančio vandens ir karšto pieno, kurie gali sukelti sužeidimus ir nudegimus. Rankiniuose įrenginiuose visada turite laikytis budrumo, kad išvengtumėte kavos sudeginimo ar kitų nelaimių. Tačiau kavos aparatai turi pritvirtintą laikmatį ir automatiškai išsijungia, kai kava yra paruošta. Net galite nustatyti norimą laiką ir aparatas išsijungs pagal jūsų pasirinktą laiką.

Kuris būdas sukelia daugiau betvarkės?

Jei kavą gaminsite rankiniu būdu, turėtumėte būti pasiruošę susidurti su netvarka virtuvėje. Jums teks tvarkyti išsiliejusią kavą ar pieną, taip pat susidursite su apdegusiais indais, jums reikės skirtingų puodų pieno ir vandens virimui, kurie užpildys jūsų kriauklę ir sukels virtuvės betvarkę. Be to, jei turite svečių, kavos aparatas tiesiog palengvina jiems akimirksniu patiekti kavą be jokių sunkumų. Aparatai yra švarūs, gerai įrengti, kad būtų išvengta bet kokios netvarkos.

Žinoma turėtumėte būti pasiruošę aparato valymui, kuris yra neišvengiamas. Dėl daugybės dalių, kurias turi aparatas, jo valymas užtruks nemažai laiko.

Kuris būdas padaro skanesnę kavą?

Kiekvieną kartą, gamindami kavą rankiniu būdu, turite naudoti šviežius produktus, o aparate visi produktai laikomi valandas ar net dienas. Pieno kokybė mažėja, nes jis praranda maistines medžiagas būnant aparate. Kava skanesnė, kai naudojamos šviežūs ingredientai.

Kavos mėgėjai gali atpažinti geriausią kavą vos ti ją užuodę, o rankų darbo kavos gamybos metodai suteikia geriausią aromatą. Tačiau, norint pasiekti tokį rezultatą, reikia tinkamai suderinti visų ingredientų proporcijas, kas beveik neįmanoma, ir yra didelė tikimybė, kad, nebūnant patyrusiam, kava gali nebūti pati geriausia.